Large scale horticulture

Maximaal lichtrendement door flexibele inzet

Tomatenkwekerij Den Berk bergt haar armaturen in de zomer op.

Om gedurende de zomermaanden het zonlicht optimaal te benutten en er voor te zorgen dat de belichtingsarmaturen niet vuil worden door stof, bergt Den Berk haar armaturen buiten het belichtingsseizoen op.

Leverancier Gavita bood Den Berk uit Merksplas, België, een pasklare oplossing voor de tijdelijke opslag.

“Wij hebben goed nagedacht over wat we in de zomer met de armaturen doen. Door de armaturen weg te halen verminderen we de lichtinterceptie van de armaturen, en voorkomen we dat we ze na de zomerperiode moeten reinigen”, aldus Luc Beirinckx van tomatenkwekerij Den Berk. “Bij selectie van onze leveranciers gaan we altijd voor een partnership. Gavita bewijst een goede keuze te zijn geweest: zij denken mee met onze interne processen en leverden ons een elegante oplossing voor de tijdelijke opslag van onze armaturen op locatie.Daarnaast overtrof Gavita de lichtopbrengst die ze ons op papier garandeerden. We zijn blij dat we zo’n leverancier hebben gevonden.”

“Partnerships met klanten zijn belangrijk”, aldus Ferry Breeuwer, commercieel directeur van Gavita Nederland bv. “Je staat nooit tegenover de klant, maar je zit altijd naast hem om samen met hem tot een optimale oplossing te komen. Daarnaast overtreffen we graag de verwachtingen van de klant.”

Van het proces is een korte videoregistratie gemaakt, die hier of op de website van Den Berk te bekijken is.