Large scale horticulture

Tweede lichtinstallatie voor Schouten Opti-Fleur

Kwaliteit staat voorop voor Bart en Gerrit Jan Schouten van Schouten Opti-Fleurs. Zij zijn sinds 1978 actief in de productie van grootbloemige Gerbera’s en daarbij hebben zij zich voortdurend gefocust op de kwaliteit van de teelt. Om consistent hoogwaardige producten te leveren, ook in de winter, wordt het huidige lichtniveau verhoogt met behulp van Gavita armaturen. Deze nieuwe armaturen worden als een tweede lichtinstallatie onder de huidige installatie geplaatst.

Gavita garandeert de output van de installatie. “Ik verwacht, zeker in het begin, 200 micromol te kunnen meten”, aldus Bart Schouten. De huidige installatie levert een gemiddelde van 115 μmol/m2/s. De nieuwe installatie van ruim 1000 Gavita GAN 1000W armaturen voegt hier 80 μmol/m2/s aan toe, hierdoor wordt het verschil tussen zomer en winter geminimaliseerd.

Schouten Opti-Fleurs werkt al lange tijd samen met Gavita. Langzaam maar zeker vervangen zij in de bestaande installatie door Gavita armaturen. Bij Martin van Ginkel, accountmanager Gavita, vinden ze al vier jaar dezelfde service en flexibiliteit, zoals zij deze zelf leveren aan hun klanten.