Large scale horticulture

Over Gavita

Wereldmarktleider in assimilatiebelichting

Gavita is wereldmarktleider op het gebied van assimilatiebelichting voor de professionele tuinbouw en indoor teelt. Al sinds de start meer dan 30 jaar geleden, ligt de nadruk sterk op innovatie. Gavita heeft aan de wieg gestaan van veel technologie ontwikkelingen die nu als standaard voor de markt gelden. Vanuit onze vestigingen in Nederland, Canada, Rusland, Oekraïne en Noorwegen worden alle tuinbouwgebieden in de wereld bediend.

Gavita zit niet tegenover de klant aan tafel, maar naast hem. Gezamenlijk komen we tot de beste oplossing voor elke bedrijfssituatie. Het klantvoordeel staat daarbij altijd voorop. Gavita heeft alle kennis in eigen huis om samen met u de best mogelijke belichtingsinstallaties te ontwerpen. Ons goed uitgeruste laboratorium voor de ontwikkeling van nieuwe en verbetering aan bestaande producten, zorgt samen met de eigen productie voor de constante hoge kwaliteit van onze armaturen. De Gavita armaturen behoren tot de top in de markt als het gaat om lichtoutput, betrouwbaarheid en levensduur.

Gavita werkt intensief samen met het wetenschappelijke en praktijkonderzoek, zoals Wageningen University & Research, Plant Dynamics en het Belgische Proefstation voor de Groenteteelt.

Unieke R&D afdeling

Gavita beschikt over de laatste technologie op het gebied van meetapparatuur. Wij vinden het zeer belangrijk om helemaal onafhankelijk te kunnen opereren. Hierdoor zijn wij flexibel en kunnen wij snel een meting voor u verrichten. Een bijkomend voordeel is dat wij te allen tijde de beschikking hebben over de meest recente informatie over lampen en reflectoren. Zodoende kunnen wij u altijd het juiste lichtplan aanbieden.

Fotogoniometer

Een fotogoniometer wordt gebruikt om zowel de spreiding als de efficiëntie van een reflector te meten. Al één van de weinige lichtleveranciers hebben wij deze apparatuur zelf in huis. Dit stelt ons in staat om nauwkeurige elektronische modellen van onze reflectoren te maken, die gebruikt worden voor lichtcalculaties. Daarnaast stelt het ons in staat om onze ontwerpen te vernieuwen en snel nieuwe producten te ontwikkelen.

Gavita Lab

EMI-lab

Elektrische apparaten kunnen storingen veroorzaken, aangeduid als elektromagnetische interferentie (EMI). Bij een grote hoeveelheid apparaten kan die verstoring dusdanig groot zijn, dat andere apparaten niet goed meer functioneren. In het EMI-lab worden onze armaturen daarom uitvoerig getest om de elektromagnetische interferentie in onze producten te minimaliseren.

Ulbricht

Bol van Ulbricht

De bol van Ulbricht wordt gebruikt om de totale lichtopbrengst van een lamp te meten. Daarnaast kan de bol van Ulbricht ook gebruikt worden om armatuur output te meten, en bijvoorbeeld om reflectorveroudering te kunnen vaststellen. Dit instrument wordt gebruikt bij de ontwikkeling van onze armaturen en reflectoren, maar ook om het lichtbehoud van uw lampen en reflectoren te kunnen controleren. Onze apparatuur is geijkt met de befaamde Philips licht laboratoria, de grootse in Europa.

Vragen of meer informatie nodig?

Sabine van Arkel

Sales Support

31-6-51268621